понедељак , 27. септембра 2021.

Координаторка Управљачког тима ЗСО враћена са Јариња

Косовска полиција није дозоволила координаторки Управљачког тима за ЗСО Винки Радосављевић да пређе административни прелаз Јариње и да настави пут ка Рашкој, где је имала састанак са расељеним Србима са КиМ.

Радосављевићевој је, како преноси ТВ Мост, албански представник Косовских полицијских снага забранио прелазак службеним аутомобилом и вратио је назад у Косовску Митровицу.

“На Јариње сам дошла око 12 часова колима, али ми је један члан КПС одмах пришао и издвојио из колоне возила. Иако сам имала и путни налог и овлашћење за аутомобил рекао је да не могу викендом да прелазим”, рекла је Радосављевићева.

Навела је да јој је тражио да напише изјаву и рекао да ће случај да преда јавном тужиоцу, иако, како је истакла, никакав прекршај није направљен.

“Ишла сам на састанак у Рашку са људима који треба да се врате на Косово и Метохију и имала све потребне папире”, рекла је Радосављевићева за ТВ Мост.

Уз напомену да је до сада више пута прелазила Јариње и да није имала сличне проблеме, да данашњу непријатност оценила је као очигледан притисак на њу, али и на остале чланове Управљачког тима за успостављање ЗСО.

У прилог томе наводи да је последњих месеци често наступала на свим медијима на Косову и Метохији, те верује да је то изазвало “нервозу код неких” због посла који треба да се заврши у вези са формирањем ЗСО.

Каже и да је о овом случају обавестила и заменика министра косовске полиције Милана Радојевића и упитала га да ли има право да нормално ради свој посао.

“Одазваћу се позиву јавног тужиоца али ћу сигурно да тужим полицајца који ми је забранио слободно кретање”, закључила је Радосављевићева.

Извор: www.rts.rs

Погледајте и ову вест

Рад на ЗСО у току, захтева време

Портпаролка Европске комисије Маја Коцијанчич наводи да ЕУ очекује да се сви постигнути договори, а …