nedelja , 8. decembar 2019.
Naslovna / Politika / Koordinatorka Upravljačkog tima ZSO vraćena sa Jarinja

Koordinatorka Upravljačkog tima ZSO vraćena sa Jarinja

Kosovska policija nije dozovolila koordinatorki Upravljačkog tima za ZSO Vinki Radosavljević da pređe administrativni prelaz Jarinje i da nastavi put ka Raškoj, gde je imala sastanak sa raseljenim Srbima sa KiM.

Radosavljevićevoj je, kako prenosi TV Most, albanski predstavnik Kosovskih policijskih snaga zabranio prelazak službenim automobilom i vratio je nazad u Kosovsku Mitrovicu.

“Na Jarinje sam došla oko 12 časova kolima, ali mi je jedan član KPS odmah prišao i izdvojio iz kolone vozila. Iako sam imala i putni nalog i ovlašćenje za automobil rekao je da ne mogu vikendom da prelazim”, rekla je Radosavljevićeva.

Navela je da joj je tražio da napiše izjavu i rekao da će slučaj da preda javnom tužiocu, iako, kako je istakla, nikakav prekršaj nije napravljen.

“Išla sam na sastanak u Rašku sa ljudima koji treba da se vrate na Kosovo i Metohiju i imala sve potrebne papire”, rekla je Radosavljevićeva za TV Most.

Uz napomenu da je do sada više puta prelazila Jarinje i da nije imala slične probleme, da današnju neprijatnost ocenila je kao očigledan pritisak na nju, ali i na ostale članove Upravljačkog tima za uspostavljanje ZSO.

U prilog tome navodi da je poslednjih meseci često nastupala na svim medijima na Kosovu i Metohiji, te veruje da je to izazvalo “nervozu kod nekih” zbog posla koji treba da se završi u vezi sa formiranjem ZSO.

Kaže i da je o ovom slučaju obavestila i zamenika ministra kosovske policije Milana Radojevića i upitala ga da li ima pravo da normalno radi svoj posao.

“Odazvaću se pozivu javnog tužioca ali ću sigurno da tužim policajca koji mi je zabranio slobodno kretanje”, zaključila je Radosavljevićeva.

Izvor: www.rts.rs

Pogledajte i ovu vest

Otvoreno pismo predsednika Vučića Srbima na KiM

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je otvoreno pismo građanima sa Kosova i Metohije. Dok sam na …