понедељак , 27. септембра 2021.

ЗСО би требало да оснива ЈП, задруге, фирме и банке

Управљачки тим за успостављање Заједнице српских општина (ЗСО) и начелници за привреду општина са српском већином закључили су на састанку да би ЗСО требало да има могућност да оснива привредна друштва, јавна предузећа, задруге, као и финансијске институције за подстицај економском развоју.

У саопштењу ЗСО се прецизира да су представници општина нагласили да је економски развој једна од кључних области у раду локалне самоуправе и да је динамичнији економски развој стратешки интерес српског народа, те да ЗСО у томе мора да има кључну улогу.

Чланови Управљачког тима су подсетили да је, у складу са договорима постигнутим у Бриселу, пун надзор над облашћу економског развоја једна од дефинисаних надлежности ЗСО.

Та област би, како је оцењено у разговору, требало да обухвата послове попут организовања и уредјивања привредних активности и управљања јавном имовином и добрима.

На састанку је договорено да редовна комуникација Управљачког тима и општинских служби задужених за привреду буде настављена у завршној фази израде нацрта статута ЗСО, наводи се у саопштењу.

Извор: www.b92.net

Погледајте и ову вест

Отворено писмо председника Вучића Србима на КиМ

Председник Александар Вучић упутио је отворено писмо грађанима са Косова и Метохије. Док сам на …